برنامه نویسی وب پایه

چرا برنامه‌نویسی وب را باید بیاموزم؟

یکی از هیجان انگیزترین کارها برای انجام دادن برنامه‌نویسی وب است. برنامه‌نویسی وب از پردرخواست ترین شاخه‌های برنامه‌نویسی است و هر روز هزاران آگهی درباره برنامه‌نویسی وب در گرایش‌های مختلف منتشر می‌شود.

با توجه به اینکه در بسیاری از فرصت‌های تدریس دانشجویان دیتابیترید نیازمند آشنایی با مفاهیم برنامه‌نویسی وب بودند و باید با مفاهیم آن قبل از سئو و یا توسعه نرم افزار آشنا می‌شدند، بر آن شدیم که مجموعه ای از مستندات آموزشی را در زمینه برنامه‌نویسی وب آماده کرده و منتشر نماییم.

زبان‌ها، کتابخانه و فریمورک‌هایی که ما در اینجا به ان می‌پردازیم شامل موارد زیر می‌شوند:

  • HTML
  • CSS
  • JavaScript
  • SASS
  • JQuery
  • BootStrap
  • PHP
  • MySQL
  • WordPress Plugin
  • WordPress Theme
  • React JS
  • TailWind
  • Git
  • GitHub
  • Agile Methodology
  • Software Project Manager

در اتمام این مستندات شما باید بتوانید بر بستر وردپرس یک پلاگین، پوسته یا مجموعه سایت را مستقر، بهینه‌سازی و آماده خدمت کنید.

چرا ما از WordPress استفاده کردیم؟

یکی از مشکلاتی که بسیاری از تازه کاران در درک ساختارهای یک وب افزار دارند، درک معماری است. معماری هم شامل ساختار کد تمیز و هم سایر نیازمندی‌ها شامل تست‌نویسی، بهینه‌سازی برای موتورهای جستجو، قابلیت توسعه، امنیت و غیره می‌شود. در بدو امر بسیار سخت است که شما بتوانید تمامی این موارد را گام به گام خودتان بیاموزید برای همین ما از سیستم مدیریت محتوای وردپرس که یک زیرساخت قدرتمند برای بیش از نیمی از سایت‌های در سطح جهان است استفاده کردیم.

از مزیت‌های دیگر وردپرس آن است که شما می‌توانید به جامعه بزرگ توسعه دهندگان آن بپیوندید و دانش خودتان را به سرعت توسعه دهید. در زمینه توسعه وردپرس میلیون‌ها متخصص برنامه‌نویسی در سطح دنیا وجود دارند که به پرسش‌های شما پاسخ می‌دهند. همچنین بسیاری از الگوهای کارآمد برای توسعه و پیاده‌سازی آن وجود دارد.

در کنار این موارد بسیار از فعالیت‌های تجاری اکنون بر بستر وردپرس توسعه داده شده اند و سایر سایت‌ها و زیرساخت‌های نیز از وردپرس الهام گرفته اند و یا مشابه با آن کار می‌کنند. بنابراین در اینجا نیز شما تنها نمی‌مانید و می‌توانید به راحتی بسیاری از این ساخت‌ها را درک کنید.

آخرین علت انتخاب وردپرس آن است که برای بسیاری از کاربران راه اندازی یک سایت آزمایشی وردپرس راحت و در دسترس است. شما می‌توانید با یک هزینه ناچیز یک سایت وردپرس را راه اندازی کنید و در صورتی که نیازمند آزمون و خطا شدید یا آنکه طرح‌های توسعه شما به شکست انجامید، شما هزینه زیادی را بابت زیرساخت پرداخت نمی‌کنید.

برای شروع برنامه‌نویسی وب چه چیزی نیاز دارم؟

برنامه‌نویسی وب به ابزارهای زیادی نیاز ندارد. شما می‌توانید با تجهیزات نسبتاً ساده کار خودتان را شروع کنید. برای شروع به کار می‌توانید از تجهیزات زیر کمک بگیرید

  1. یک رایانه با قدرت پردازشی خوب و مناسب در سطح اجرای نرم افزارهای آفیس یا بازی‌های سبک؛
  2. یک ویرایشگر کد رایگان مانند VSCode؛
  3. یک مرورگر مناسب مانند Google Chrome یا Firefox؛
  4. کمی فضای ذخیره‌سازی بر روی رایانه (یک تا دو گیگ)؛
  5. یک اتصال اینترنت مناسب؛
  6. یک مانیتور اضافه می‌تواند کمک خوبی برای مدیریت کد و مستندات یادگیری شما باشد، با این حال داشتن آن اجباری نیست؛
  7. و یک دل پر شور برای یادگیری؛

در ابتدای کار شما به نرم افزارهای سنگین ویرایشگر کد (IDE) یا رایانه‌های با سخت افزار سنگین احتیاجی ندارید، یک لپ تاپ معمولی می‌تواند تمام احتیاجات شما در ابتدای کار رفع کند.

آیا برای برنامه‌نویسی وب به ریاضی نیاز است؟

خوشبختانه برای یادگیری و شروع برنامه‌نویسی وب شما به دانستن یا حل معادلات ریاضی احتیاج ندارید. با این حال برنامه‌نویسی عملیات منطقی است و مانند بازی شطرنج شما باید منطق هر بخش را به خوبی درک کنید تا به نتیجه مورد نظرتان برسید.

آیا برای برنامه‌نویسی وب به دانستن علم شبکه نیاز است؟

شما در برنامه‌نویسی وب به دانش پیچیده ای درباره شبکه نیاز ندارید. حداقل تا سطح خیلی بالایی از برنامه‌نویسی وب و توسعه وب اپلیکیشن‌ها که اینطور است. اما در برخی از مفاهیم مانند طراحی سیستم‌های بارگذاری محتوا، سیستم‌های امنیت، ورود و خروج و رمزنگاری دانستن مطالبی درباره شبکه می‌تواند مفید و کارساز باشد. اما در ابتدای کار شما احتیاجی به دانش شبکه ندارید.

آیا باید قبل از شروع یک هاست و دامنه خریداری کنم؟

نه نیازی به خرید هاست و شبکه نیست. شما می‌توانید به صورت لوکال و بر روی رایانه شخصی خودتان تمام برنامه‌نویسی‌ها را انجام دهید و نیازی به خرید هاست و دامنه ندارید.

آیا برای برنامه‌نویسی باید سیستم عامل لینوکس نصب کنم؟

خیر، نیازی به نصب سیستم عامل لینوکس نیز در اینجا وجود ندارد. اگر از سیستم عامل‌هایی نظیر ویندوز یا اپل استفاده می‌کنید می‌توانید به کارتان ادامه دهید. شما تا سطح‌های خیلی بالا و حرفه ای در زمینه برنامه‌نویسی وب نیازی به تغییر سیستم عامل ندارید. برای همین تمرکز خودتان را بر روی یادگیری خود برنامه‌نویسی بگذارید و نمی‌خواهد به موارد پراکنده دیگر بپردازد.

آیا از ویرایشگرهای کد پولی استفاده کنیم؟

خیر، برای شروع برنامه‌نویسی وب نیازی به ویرایشگرهای حرفه ای کد (IDE) ندارید. ما تا سطح‌های خیلی بالا از ویرایشگر VSCode که یک ویرایشگر رایگان و کارآمد است استفاده می‌کنیم. در اینجا هیچ نیازی به خرید لاینسنس‌های گرانقیمت وجود ندارد.

شروع کار

اکنون که به پرسش‌هایی اصلی و چرایی انتخاب این دوره پاسخ دادیم، به سراغ فایل دوم می‌رویم و در آنجا اولین صفحه وب خودمان را توسعه می‌دهیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *